Descobreix els secrets de la carn de vedella Angus

La carn de vedella Angus s’ha popularitzat arreu del món per la seva qualitat. Originària d’Escòcia, la raça de boví Aberdeen Angus és la més estesa tant a les illes britàniques com a molts altres llocs, sobretot al continent americà i Austràlia. El motiu, a més del valor culinari, és la facilitat d’adaptació que tenen aquests animals a climes molt diversos i la seva docilitat, que facilita molt la criança.

D’on prové la vedella Angus?

A Catalunya, la carn de vedella Angus que es ven als establiments comercials i que se serveix als restaurants en molts casos és importada. Des de fa uns anys, però, la raça s’ha començat a criar també a la Península Ibèrica, sobretot a diverses explotacions ramaderes de Castella-Lleó.

La vedella Angus que venem a les botigues de Carns Torrent prové de les deveses d’Àvila, on creix en llibertat durant més temps del que és habitual, gràcies a una alimentació natural i a una criança basada en el benestar dels animals.

Quin és l’origen de les Angus?

Com apuntàvem, la raça Aberdeen Angus és autòctona d’Escòcia, de les regions d’Aberdeenshire i Angus (que antigament es coneixia com Forfashire).

El ramader Hugh Watson és considerat fundador de la raça. L’Old Jack, nascut el 1842, va ser el seu toro favorit, i se li va assignar el número 1 en el Llibre de Genealogia Escocesa (Scotch Herd Book). Aquest exemplar és, doncs, el pare Angus actuals.

L’any 1878 va començar l’exportació de les Angus als Estats Units i a altres països.

Com són les vaques Angus?

El tret físic més característic de les Angus és que no tenen banyes. Al segle XVIII ja existia a Escòcia bestiar sense banyes, al qual anomenaven Angus doddies. No va ser, però, fins passats uns anys, després de diversos encreuaments genètics, que es va donar per creada la raça Aberdeen Angus.

N’existeixen dues varietats, que es diferencien pel color del pelatge, negre o vermellós. Les vaques pesen fins a 600 quilos, mentre que els mascles arriben a fer una tona. Els vedells neixen amb uns trenta quilos de pes.

En comparació amb les vaques d’altres varietats, aquestes són de mida mitjana, baixetes i amples. Són, però, molt robustes, cosa que afavoreix la seva adaptació a climes molt diversos.

Quines característiques té la carn de vedella Angus?

El que fa que la raça Aberdeen Angus s’hagi estès arreu del món, a banda de les facilitats que dóna als ramaders per a la seva criança, és, sobretot, la qualitat de la seva carn. El que marca la diferència respecte a altres tipus de carn és la seva tendresa.

L’aspecte distintiu dels filets de vedella Angus és el greix intramuscular. En lloc de recobrir el múscul, les vetes de greix van infiltrades, la qual cosa afavoreix la tendresa de la carn i la seva suculència.

És una carn d’un color vermell viu, amb un gust intens, baixa en calories i amb un contingut elevat d’àcids grassos insaturats de la família Omega 6. A més, és rica en proteïnes, ferro, fòsfor, i vitamines B13 i B3.

Viu l’Angus Experience amb Carns Torrent

Tenint en compte totes aquestes propietats, no és estrany el gran èxit que està experimentant la carn de vedella Angus. A Carns Torrent treballem amb productes de proximitat, i per això et convidem a viure una veritable Angus Experience acostant-te a qualsevol de les nostres botigues vallesanes o contactant amb nosaltres.

Assessorem i col·laborem amb més de 500 restaurants, posant a la seva disposició la nostra experiència i el coneixement del producte.

 

T'ha agradat aquest post?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
carns-torrent-cocinando
Fent
Xup xup!

Contacta’ns a través de Whatsapp!