Carns Torrent, amb el xef Felip Tura

La restauració és un dels sectors més afectats per la crisi de la COVID-19. Les restriccions, dirigides a limitar la vida social de la població, han afectat directament bars i restaurants. Van haver de tancar durant els mesos de confinament i, després d’un breu alè d’aire durant l’estiu, han tornat a tancar les persianes a moltes comunitats autònomes. Com a proveïdors de carn de primera qualitat del sector, des de Carns Torrent hem volgut contribuir a una iniciativa sorgida de les mans d’un xef.

Ell és Felip Tura, cuiner del restaurant El Pinós de Seva (Barcelona). Carns Torrent s’ha convertit en patrocinador del llibre que ha publicat: La cuina casolana i un pessic més. La idea va néixer abans del confinament, però va agafar forma els mesos que va passar tancat en casa, com explica el mateix Tura. “Primer havia de ser un recull de fitxes per tenir a casa; després, va passar a ser un blog, i finalment, durant el confinament se’m va ocórrer la idea d’un llibre”, afirma.

Carns Torrent va decidir atorgar-li una ajuda econòmica per editar el llibre de receptes de cuina casolana. A més, l’exemplar es pot trobar a les botigues, una iniciativa que té la voluntat de donar una major visibilitat al llibre. La intenció de Tura és “que la gent perdi la por a la cuina, que vegi que experimentar és bo”. De fet, a ell mateix li agrada barrejar ingredients i esperar a veure quin és el resultat de les seves creacions.

Com la resta del sector, el restaurant El Pinós s’ha hagut d’adaptar a la situació causada per la pandèmia. Tura assegura que “és un moment molt difícil”. La tendència més generalitzada dels restauradors ha estat oferir menjar a domicili per tal de no perdre tots els ingressos durant el tancament dels establiments. “És una manera d’intentar tenir el sector content… La majoria de restaurants que fan menjar per emportar no cobreixen ni les despeses”, avisa. Perquè aquest tipus de servei sigui rendible, creu que és necessària una infraestructura que la majoria de locals no tenen a la seva disposició.

La cuina com a forma de vida

Als set anys, Tura no arribava als fogons, però ja cuinava ous estrellats sobre un tamboret. “Porto la cuina a les venes”, resumeix. El reconeixement a la seva feina és el que més li agrada de la seva professió: “Tot i que no ho sembli, és un sector molt agraït; quan un cambrer entra i em diu que les galtes de la taula 25 eren molt bones, em produeix una gran satisfacció”. Però també hi ha una part negativa: els horaris. No tenir diumenges ni festius i perdre’s celebracions de tot tipus per estar treballant és la pitjor part per a ell.

El llibre de Felip Tura ja està disponible a les llibreries físiques i online. D’aquesta manera, Carns Torrent vol contribuir a animar un dels sectors més tocats pel coronavirus. Com diu Tura: “Esperem que aviat tots puguem gaudir d’un bon plat en els restaurants del nostre país”.

T'ha agradat aquest post?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
carns-torrent-cocinando
Fent
Xup xup!

Contacta’ns a través de Whatsapp!